Ingatlan, lakás, ház
 családi házak - ELADÓ, Komárom és a járáscsaládi házak- ELADÓ, Érsekújvár és...
bővebben nyíl

... bővebben nyíl

elválasztó vonal

Bluechip Reality - Szlovák    Bluechip Reality - Magyar    Bluechip Reality - Angol    Bluechip Reality - Német  
Kereső:  

11.10.2012    Nehogy rémálom legyen a ház vásárlása.

Ahogy igértem, most a ház vásárlásának buktatóiról írok. Legtöbbünknek a ház vásárlása az álmunk, de ez könnyen a rémálom is lehet ha nem figyelünk oda.

Először is rendben kell lenni a tulajdonlapnak, a melléképületeknek is be kell lenni rajzolva, aminnyiben hitelre szeretnénk vásárolni. Nézzük meg a telekrajzi térképet is http://www.katasterportal.sk/ weboldalon. Itt meg tudjuk merni a ház és a telek méreteit, amit össze tudunk hasonlítani a valósággal.
Figyeljen a technikai részletekre! Ha nagy repedéseket látunk a falon, ami a talajig húzódik valószinű az épület alapjai nincsenek rendben, megsullyedt a ház. Amennyiben a fal teteje felé húzódik a repedés nincs koszorú a házon. Régen nem csináltak koszorút a házakra. Ha nem jelentős ez a repedés nem jelent gondot. Az épület sarka van megrepedve, azt jelenti hogy megsüllyedt az épület sarka. Ezekben az esetekben érdemes statikust hívni, aki lehet hogy azt modja, hogy lebontani való az épület.

Tetőnél nézzük meg a cserepek, lecek, és a gerendák állapotát. Tetőcsere nem olcsó. Amennyiben valahol hosszabb ideje beázott, ott a fafödém is károsodva lehet.

Ha hosszabb ideje lakatlan az épület okvetlen hívjunk fűtésszerelőt, és vízszerelőt, hogy letesztelje a rendszert. Ha télen befagytak a csövek akor az egész csövezést ki kell cserélni.

Villanyvezetékeket érdemes rézre kicserélni . A régi alumínium vezetékek nem bírják jól a terhelést.

A lényeg az, hogy amikor rábólintunk a ház vásárlására tudjuk már hogy mennyibe fog belekerülni az ingatlan rendbehozása.

15.09.2012   Miért éri meg most  ingatlant venni?

Jelenleg annyira előnyös árakon vannak az ingatlanok, hogy megéri inkább házat venni  mint építeni. Az építőanyag is már többe kerül mint kész ház, és még hol van a telek ára, a munka díja,... A legjobban azt éri megvenni, ahova már csak keveset kell befektetni az átépítésbe.  Ha öreg házat veszünk nagyon oda kell figyelni a ház állapotára, egyébként sok váratlan kiadás jöhet, ami megkeserítheti az életünket. A jövő heti cikkben megmodjuk hogy mire kell odafigyelni a ház vásárlásánál.

Je tu správny čas na kúpu nehnuteľnosti!

V súčasnosti sú ceny rodinných domov také nízke, že viac sa oplatí kúpiť už existujúcu stavbu. Už aj cena stavebného materiálu je drahšia ako celý dom, a kde je ešte cena pozemku, cena za prácu, ....

Najvýhodnejšie sú tie kúpy, kde už netreba vložiť veľa financií na úpravu k dosiahnutiu želaného stavu. Ak kupujeme starší dom, treba si riadne prezrieť stav stavby, aby ste neskôr nemuseli vynaložiť ďalšie finančné prostriedky na úpravu, s ktorými ste pôvodne nerátali.

Budúci týždeň sa budeme venovať dôležitým kritériám pri kúpe domu.

01.09.2012   On is azok közé tartozik, aki kidobja a pénzt az ablakon, és nem is tud róla?

Amennyiben hietele van, valószinű Onre is igaz, hogy ezreket takaríthatna meg, ha a hitel kamatját csak 1%-al tudnánk csökkenteni.  Jelenleg jóval kisebb kamatú hitelek vannak a piacon mint par évvel ezelőtt. Sok bank már jövedelem kimutatás nélkül, és új felértékelés nélkül ad hitelt régi magasabb kamatú hitelek optimalizálására.

Mi kiszámoljuk Onnek, hogy mennyit tud megtakarítani. Hívjon:0902 202951 vagy írjon http://www.bluechipreality.sk/contact_agent.php?aID=8

Az állam is támogatja azt, hogy az emberek szabadon átvihessék a hitelüket más bankba, ahol előnyösebb feltételeket kap. Ezért hozták a legutóbbi törvény módosítás. Azaz új hiteleknél a kamat refixálásánál lefizethetik nemcsak az egész hitelt, hanem egy részét is. A fixáció letelte előtt két hónappal köteles a bank értesíteni a klienst.

Kérjen ingyenes hitel elemzést. Hívjon:0902 202951 vagy írjon http://www.bluechipreality.sk/contact_agent.php?aID=8

ingatlan vonal
elválasztó vonal
Copyright Ing.Renata Labanczová - BlueChip optimalizace PageRank.cz